Rakott krumpli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 kg burgonya
- 1 nagy pohár tejföl
- 30 dkg füstölt pulykakolbász
- 10 db főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só, ételízesítő
Elkészítése:
A krumplit meghámozom, és egészben odateszem főni. Vigyázzunk, nehogy túlfőjön, mert akkor nehéz belőle karikákat szeletelni.
A kolbászt ledarálom, és kevés olajon kis lángon megfuttatom.
A megfőtt krumplit felszeletelem, és lerakok egy sort belőle jénai tálba.Megszórom sóval és ételízesítővel. Erre teszek egy sor szeletelt főtt tojást.
A tojás tetejére borítom az olajon megfuttatott darált kolbászt, majd a tejföl felét ráterítem egyenletesen.
Minderre még egy ugyanilyen sort teszek, de legfelülre krumpli kerüljön. A darált kolbász mellett megtűzdelhetjük még karikára vágott füstölt, vagy egyéb kolbásszal.
180 fokos sütőbe téve süssük meg.
A rakott krumpli kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 131 kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 7 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 7 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.