Rakott krumpli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 közepes krumpli
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg mangalica kolbász
- 10 dkg szárazkolbász
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 ek étolaj
- só
Elkészítése:
A tojást csipet sóval keményre főzzük, a krumplit héjában megfőzzük, a tejfölt csipet sóval és az olajjal kikeverjük, a kolbászokat hideg víz alá tesszük egy pillanatra, hogy a bőrét le tudjuk szedni.
Megtisztítjuk a tojásokat, felkarikázzuk, a megfőtt krumplit és a kolbászokat is karikára vágjuk. A hagymát kockára aprítjuk.
Egy jénai tál aljára teszünk a kikavart tejfölből, majd a krumpli felét lerakjuk, sózzuk, rászórjuk a hagyma felét, rárakjuk a kolbászokat, a tojás karikákat, majd befedjük a maradék krumplival. Sózzuk, megszórjuk hagyma kockával, és végezetül a tetejére simítjuk a tejfölt.
Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, kb. 30 perc alatt szép piros, ropogósra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »