Rakott krumpli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 közepes krumpli
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg mangalica kolbász
- 10 dkg szárazkolbász
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 ek étolaj
- só
Elkészítése:
A tojást csipet sóval keményre főzzük, a krumplit héjában megfőzzük, a tejfölt csipet sóval és az olajjal kikeverjük, a kolbászokat hideg víz alá tesszük egy pillanatra, hogy a bőrét le tudjuk szedni.
Megtisztítjuk a tojásokat, felkarikázzuk, a megfőtt krumplit és a kolbászokat is karikára vágjuk. A hagymát kockára aprítjuk.
Egy jénai tál aljára teszünk a kikavart tejfölből, majd a krumpli felét lerakjuk, sózzuk, rászórjuk a hagyma felét, rárakjuk a kolbászokat, a tojás karikákat, majd befedjük a maradék krumplival. Sózzuk, megszórjuk hagyma kockával, és végezetül a tetejére simítjuk a tejfölt.
Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, kb. 30 perc alatt szép piros, ropogósra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

