Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott krumpli recept

Rakott krumpli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 közepes krumpli
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg mangalica kolbász
    • 10 dkg szárazkolbász
    • 1 nagy pohár tejföl
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tojást csipet sóval keményre főzzük, a krumplit héjában megfőzzük, a tejfölt csipet sóval és az olajjal kikeverjük, a kolbászokat hideg víz alá tesszük egy pillanatra, hogy a bőrét le tudjuk szedni.

    Megtisztítjuk a tojásokat, felkarikázzuk, a megfőtt krumplit és a kolbászokat is karikára vágjuk. A hagymát kockára aprítjuk.

    Egy jénai tál aljára teszünk a kikavart tejfölből, majd a krumpli felét lerakjuk, sózzuk, rászórjuk a hagyma felét, rárakjuk a kolbászokat, a tojás karikákat, majd befedjük a maradék krumplival. Sózzuk, megszórjuk hagyma kockával, és végezetül a tetejére simítjuk a tejfölt.

    Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, kb. 30 perc alatt szép piros, ropogósra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá