Rakott krumpli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 közepes krumpli
  • 4 tojás
  • 10 dkg mangalica kolbász
  • 10 dkg szárazkolbász
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

A tojást csipet sóval keményre főzzük, a krumplit héjában megfőzzük, a tejfölt csipet sóval és az olajjal kikeverjük, a kolbászokat hideg víz alá tesszük egy pillanatra, hogy a bőrét le tudjuk szedni.

Megtisztítjuk a tojásokat, felkarikázzuk, a megfőtt krumplit és a kolbászokat is karikára vágjuk. A hagymát kockára aprítjuk.

Egy jénai tál aljára teszünk a kikavart tejfölből, majd a krumpli felét lerakjuk, sózzuk, rászórjuk a hagyma felét, rárakjuk a kolbászokat, a tojás karikákat, majd befedjük a maradék krumplival. Sózzuk, megszórjuk hagyma kockával, és végezetül a tetejére simítjuk a tejfölt.

Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, kb. 30 perc alatt szép piros, ropogósra sütjük.