Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes rakott krumpli recept

Krémes rakott krumpli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 7 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg kolbász
    • 2 dl tejföl
    • 2 közepes db vöröshagyma
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 2 dl tej
    • 5 dkg vaj
    • 3 csapott ek liszt
    • 5 ek napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és felszeleteljük.

    A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk és felszeleteljük a hagymával és a kolbásszal együtt. Kevés olajon a hagymacikkeket megpároljuk.

    Olajjal kikent tepsibe teszünk egy sor burgonyát,rá a tojások felét,kolbász és a hagyma felét.

    Mártáshoz:

    A vajat felolvasztjuk, elkeverjük a liszttel felengedjük a forró tejjel, majd sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tejfölt és krémes állagúra keverjük.

    A burgonyás-tojásos-hagymás-kolbászos rétegre öntünk egy kevés mártást megszórjuk sóval-borssal.

    Ismét egy sor burgonya-tojás-hagyma-kolbász,ízlés szerint sózzuk.Befedjük a maradék burgonyával és ráöntjük a mártást. És sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá