Krémes rakott krumpli recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 7 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg kolbász
- 2 dl tejföl
- 2 közepes db vöröshagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 dl tej
- 5 dkg vaj
- 3 csapott ek liszt
- 5 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és felszeleteljük.
A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk és felszeleteljük a hagymával és a kolbásszal együtt. Kevés olajon a hagymacikkeket megpároljuk.
Olajjal kikent tepsibe teszünk egy sor burgonyát,rá a tojások felét,kolbász és a hagyma felét.
Mártáshoz:
A vajat felolvasztjuk, elkeverjük a liszttel felengedjük a forró tejjel, majd sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tejfölt és krémes állagúra keverjük.
A burgonyás-tojásos-hagymás-kolbászos rétegre öntünk egy kevés mártást megszórjuk sóval-borssal.
Ismét egy sor burgonya-tojás-hagyma-kolbász,ízlés szerint sózzuk.Befedjük a maradék burgonyával és ráöntjük a mártást. És sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.