Hozzávalók:
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és felszeleteljük.
A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk és felszeleteljük a hagymával és a kolbásszal együtt. Kevés olajon a hagymacikkeket megpároljuk.
Olajjal kikent tepsibe teszünk egy sor burgonyát,rá a tojások felét,kolbász és a hagyma felét.
Mártáshoz:
A vajat felolvasztjuk, elkeverjük a liszttel felengedjük a forró tejjel, majd sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tejfölt és krémes állagúra keverjük.
A burgonyás-tojásos-hagymás-kolbászos rétegre öntünk egy kevés mártást megszórjuk sóval-borssal.
Ismét egy sor burgonya-tojás-hagyma-kolbász,ízlés szerint sózzuk.Befedjük a maradék burgonyával és ráöntjük a mártást. És sütjük.