Krémes rakott krumpli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 7 db tojás
  • 40 dkg kolbász
  • 2 dl tejföl
  • 2 közepes db vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 3 csapott ek liszt
  • 5 ek napraforgó olaj

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és felszeleteljük.

A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk és felszeleteljük a hagymával és a kolbásszal együtt. Kevés olajon a hagymacikkeket megpároljuk.

Olajjal kikent tepsibe teszünk egy sor burgonyát,rá a tojások felét,kolbász és a hagyma felét.

Mártáshoz:

A vajat felolvasztjuk, elkeverjük a liszttel felengedjük a forró tejjel, majd sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tejfölt és krémes állagúra keverjük.

A burgonyás-tojásos-hagymás-kolbászos rétegre öntünk egy kevés mártást megszórjuk sóval-borssal.

Ismét egy sor burgonya-tojás-hagyma-kolbász,ízlés szerint sózzuk.Befedjük a maradék burgonyával és ráöntjük a mártást. És sütjük.