Juhtúrós rakott burgonya recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- héjában főtt burgonya
- keményre főzött FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kolbász
- tejföl
- só
- bors
- juhtúró
- kevés zsiradék
Elkészítése:
A rakott krumplit a megszokott módon készítjük el.
A megfőtt, kihűlt és hámozott burgonyát, a tojást és a kolbászt karikázzuk. Egy jénai tálat vagy tepsit kivajazunk és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. Alulra a burgonya kerül, sózzuk, borsozzuk mehet rá a kolbász és a tojás is. Morzsoljunk rá némi juhtúrót, majd kenegessük meg tejföllel. Jöhet a következő réteg, a megszokott módon.
Tetejére a burgonya és a tejföl kerül. Ha szeretjük a füstölt ízeket, még egy kis szalonnával is megspékelhetjük. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.