Juhtúrós rakott burgonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • héjában főtt burgonya
  • keményre főzött tojás
  • kolbász
  • tejföl
  • bors
  • juhtúró
  • kevés zsiradék

Elkészítése:

A rakott krumplit a megszokott módon készítjük el.

A megfőtt, kihűlt és hámozott burgonyát, a tojást és a kolbászt karikázzuk. Egy jénai tálat vagy tepsit kivajazunk és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. Alulra a burgonya kerül, sózzuk, borsozzuk mehet rá a kolbász és a tojás is. Morzsoljunk rá némi juhtúrót, majd kenegessük meg tejföllel. Jöhet a következő réteg, a megszokott módon.

Tetejére a burgonya és a tejföl kerül. Ha szeretjük a füstölt ízeket, még egy kis szalonnával is megspékelhetjük. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.