Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás sertésraguval rakott krumpli recept

Gombás sertésraguval rakott krumpli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg krumpli
    • 1 nagy marék reszelt sajt

    Raguhoz:

    • 25 dkg darált sertéshús
    • 10 dkg gomba
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 1 ek olaj
    • 1 kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 tk őrölt pirospaprika
    • 2 tk házi darált paprika
    • 2,5 dl házi paradicsomlé
    • 2 nagy ek tejföl

    Elkészítése:

    A vöröshagymát és a gombát apró darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk, a húst fehéredésig pirítjuk rajta.

    Hozzáadjuk a gombadarabokat, majd ízesítjük a fűszerekkel. Felengedjük a házi paradicsomlével és fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.

    Ha a lé már kevés és a hús még nem elég puha, pótoljuk a folyadékot kevés vízzel. (Nekem kb. 1 dl-re volt még szükség.) Ha már puha és sűrű, elkeverjük benne a két nagy evőkanál tejfölt. Amíg a ragu elkészül, a megtisztított, meghámozott krumplikat sós vízben puhára főzzük.

    Egy nagyobb kerámia tálba (vagy közepes tepsibe) karikázzuk a krumpli felét, majd megszórjuk vékonyan sóval. (Nem szükséges olajjal vagy margarinnal kikenni, mert a raguból megy a tál aljára elegendő szaft, így nem ragad le.) A tejfölös-gombás ragu felét rákanalazzuk, és szépen elsimítjuk.

    Rákarikázzuk a maradék krumplit. Ismét finoman megsózzuk.

    Beborítjuk a ragu másik felével. Megszórjuk reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 15 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Nagyon laktató, ízletes egytálétel lett belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá