Darált húsos rakott krumpli recept
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 70 dkg darált hús
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-4 dl tejszín
- 10 dkg sajt
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- szerecsendió
- majoránna
- kakukkfű
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
A sütőformát (v. tepsit) kenjük ki vastagon margarinnal, majd vékonyan szeleteljük bele a fele mennyiségű krumplit. Ezután sózzuk meg, majd fedjük be a darált hússal. A hús tetejét ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd fedjük be a maradék vékonyra szeletelt krumplival, és szintén sózzuk meg.
A tejszínbe nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, keverjük össze, majd óvatosan öntsük rá a krumplira. Ezután fedjük le alufóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, és egyenletesen szórjuk meg a krumpli tetejét reszelt sajttal. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé salátát, savanyúságot, csemege uborkát…
A darált húsos rakott krumpli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 9 g