Birsalmával rakott krumpli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 5 közepes burgonya
- 40 dkg birs alma
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 ek napraforgó olaj
- 0.5 dl víz
Elkészítése:
A vöröshagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a darált húst, sót, borsot ízlés szerint, kevés vizet, és dinszteljük, míg a hús megpuhul.
A burgonyát vágjuk karikára, a birsalmát szeletekre.
Egy olajjal kikent tepsibe tegyünk egy sor burgonyát, kicsit sózzuk meg, majd egy sor birsalmát, erre a húst, újra birsalmát, és végül a burgonyát. Fedjük be alufóliával, és 1 órán át sütjük.
A tojásokat a tejföllel keverjük el, sózzuk, majd öntsük a rakottra, és sütjük tovább, míg megpirosodik a teteje.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.