Birsalmával rakott krumpli recept

Hozzávalók:
- 5 közepes burgonya
- 40 dkg birs alma
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 ek napraforgó olaj
- 0.5 dl víz
Elkészítése:
A vöröshagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a darált húst, sót, borsot ízlés szerint, kevés vizet, és dinszteljük, míg a hús megpuhul.
A burgonyát vágjuk karikára, a birsalmát szeletekre.
Egy olajjal kikent tepsibe tegyünk egy sor burgonyát, kicsit sózzuk meg, majd egy sor birsalmát, erre a húst, újra birsalmát, és végül a burgonyát. Fedjük be alufóliával, és 1 órán át sütjük.
A tojásokat a tejföllel keverjük el, sózzuk, majd öntsük a rakottra, és sütjük tovább, míg megpirosodik a teteje.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »