Birsalmával rakott krumpli recept

Hozzávalók:
- 5 közepes burgonya
- 40 dkg birs alma
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 ek napraforgó olaj
- 0.5 dl víz
Elkészítése:
A vöröshagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a darált húst, sót, borsot ízlés szerint, kevés vizet, és dinszteljük, míg a hús megpuhul.
A burgonyát vágjuk karikára, a birsalmát szeletekre.
Egy olajjal kikent tepsibe tegyünk egy sor burgonyát, kicsit sózzuk meg, majd egy sor birsalmát, erre a húst, újra birsalmát, és végül a burgonyát. Fedjük be alufóliával, és 1 órán át sütjük.
A tojásokat a tejföllel keverjük el, sózzuk, majd öntsük a rakottra, és sütjük tovább, míg megpirosodik a teteje.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »