Rakott kel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 6 személyre:
- 1,5 kg kelkáposzta
- 50 dkg darált hús / sertés vagy pulyka /
- 20 dkg rizs
- 1 nagy doboz tejföl
- 3-4 fej vöröshagyma
- só
- 1 mk. őrölt fekete bors
- 1 tk. pirospaprika
- ételízesítő
- étolaj
Előkészítés: A káposztát négybe vágjuk. A torzsát kivesszük, sós, vegetás vízben 15-20 percig főzzük. A rizst a szokott módon megpároljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.
Elkészítés: Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a paprikával és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
Egy tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, majd erre a húst. Befedjük a maradék káposztával és meglocsoljuk a tejföllel. Sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »