Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott kel recept

Rakott kel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 6 személyre:

    • 1,5 kg kelkáposzta
    • 50 dkg darált hús / sertés vagy pulyka /
    • 20 dkg rizs
    • 1 nagy doboz tejföl
    • 3-4 fej vöröshagyma
    • 1 mk. őrölt fekete bors
    • 1 tk. pirospaprika
    • ételízesítő
    • étolaj

    Előkészítés: A káposztát négybe vágjuk. A torzsát kivesszük, sós, vegetás vízben 15-20 percig főzzük. A rizst a szokott módon megpároljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.

    Elkészítés: Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a paprikával és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.

    Egy tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, majd erre a húst. Befedjük a maradék káposztával és meglocsoljuk a tejföllel. Sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá