Rakott kel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rakott kel

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1,5 kg kelkáposzta
  • 50 dkg darált hús / sertés vagy pulyka /
  • 20 dkg rizs
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 1 mk. őrölt fekete bors
  • 1 tk. pirospaprika
  • ételízesítő
  • étolaj

Előkészítés: A káposztát négybe vágjuk. A torzsát kivesszük, sós, vegetás vízben 15-20 percig főzzük. A rizst a szokott módon megpároljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.

Elkészítés: Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a paprikával és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.

Egy tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, majd erre a húst. Befedjük a maradék káposztával és meglocsoljuk a tejföllel. Sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!