Rakott kel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg kelkáposzta
- 50 dkg darált hús
- 15 dkg rizs
- 2 dl tejföl
- 5 dkg zsír
- bors
- csipet kömény
- só
Elkészítése:
A kelkáposztát felszeletelem, és sós vízben megfőzzük.
A rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. A darált húst kevés olajon sóval, borssal fűszerezve megpirítjuk. Összekeverjük a megfőtt rizst a megpirított darált hússal. A tepsit kivajazzuk, és rétegenként belerakjuk az alapanyagokat.
A tetejét tejföllel meglocsoljuk, és 180 fokos sütőben megsütjük.
Tipp:
Ha a tejfölt felhígítom tejjel, akkor sokkal jobban eloszlik a tetején.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »