Rakott kel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg kelkáposzta
- 50 dkg darált hús
- 15 dkg rizs
- 2 dl tejföl
- 5 dkg zsír
- bors
- csipet kömény
- só
Elkészítése:
A kelkáposztát felszeletelem, és sós vízben megfőzzük.
A rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. A darált húst kevés olajon sóval, borssal fűszerezve megpirítjuk. Összekeverjük a megfőtt rizst a megpirított darált hússal. A tepsit kivajazzuk, és rétegenként belerakjuk az alapanyagokat.
A tetejét tejföllel meglocsoljuk, és 180 fokos sütőben megsütjük.
Tipp:
Ha a tejfölt felhígítom tejjel, akkor sokkal jobban eloszlik a tetején.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »