Rakott karfiol, ahogy én készítem recept
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol /kb. 2kg.tisztán/
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 doboz darált húskonzerv
- 2 zacskó félkész rizs
- Nagydoboz tejföl
- Pirospaprika
- Fűszerek /delikát, őrölt bors, cayenne bors, rozmaring, curry,/
- Reszelt sajt
- 4 kanál olaj
Elkészítése:
Karfiolt rózsáira szedjük és delikátos vízben majdnem puhára főzzük. Vöröshagymát, fokhagymát az olajon megdinsztelem. Pirospaprikát és a fűszereket beleteszem. Beleteszem a darált húskonzervet és egy kevés időre még fenn hagyom a tűzön. Rizst sósvízben megfőzöm, ha lecsurgott beleteszem a hús alapba. Nagy tepsibe rétegesen beleteszem / karfiol – hús – karfiol/. Ráteszem a tejfölt, amit gazdagon megszórok sajttal /füstölt/. Kb.1 órát sütöm közepes lángon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

