Rakott karfiol recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 15-20 dkg sonka
- 1 nagy pohár tejföl (450 g)
- 10 dkg trappista sajt
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- margarin, vagy olaj az edény kikenéséhez
- zsemlemorzsa a szóráshoz
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, és forró sós vízben megfőzzük. A kivajazott, zsemlemorzsával szórt hőálló edényben egymás mellé rakosgatjuk a karfiolrózsákat, megszórjuk az apró kockákra vágott sonkával, meglocsoljuk a tejföllel, s ha van még az alapanyagokból, akkor mindezt megismételjük. A tetejét kirakjuk a karikára vágott főtt tojással, majd rálocsoljuk a maradék tejfölt, és megszórjuk a reszelt sajttal. Forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a sajt a tetején szép barnára pirul. /Kb. fél óra/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.