Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott karfiol recept

Rakott karfiol
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 fej karfiol
    • 15-20 dkg sonka
    • 1 nagy pohár tejföl (450 g)
    • 10 dkg trappista sajt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • margarin, vagy olaj az edény kikenéséhez
    • zsemlemorzsa a szóráshoz

    Elkészítése:
    A karfiolt rózsáira szedjük, és forró sós vízben megfőzzük. A kivajazott, zsemlemorzsával szórt hőálló edényben egymás mellé rakosgatjuk a karfiolrózsákat, megszórjuk az apró kockákra vágott sonkával, meglocsoljuk a tejföllel, s ha van még az alapanyagokból, akkor mindezt megismételjük. A tetejét kirakjuk a karikára vágott főtt tojással, majd rálocsoljuk a maradék tejfölt, és megszórjuk a reszelt sajttal. Forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a sajt a tetején szép barnára pirul. /Kb. fél óra/

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá