Rakott karfiol

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 15-20 dkg sonka
  • 1 nagy pohár tejföl (450 g)
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 db tojás
  • margarin, vagy olaj az edény kikenéséhez
  • zsemlemorzsa a szóráshoz

Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, és forró sós vízben megfőzzük. A kivajazott, zsemlemorzsával szórt hőálló edényben egymás mellé rakosgatjuk a karfiolrózsákat, megszórjuk az apró kockákra vágott sonkával, meglocsoljuk a tejföllel, s ha van még az alapanyagokból, akkor mindezt megismételjük. A tetejét kirakjuk a karikára vágott főtt tojással, majd rálocsoljuk a maradék tejfölt, és megszórjuk a reszelt sajttal. Forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a sajt a tetején szép barnára pirul. /Kb. fél óra/