Rakott káposzta recept
Hozzávalók:
- 60 dkg savanyú káposzta
- 50 dkg darált sertés, vagy pulykahús
- 30 dkg rizs
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 3 dl tejföl
- 2 kanál liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés majoránna
- 1 kanál zsemlemorzsa
- kevés őrölt pirospaprika
- kevés étolaj
Elkészítése:
A darált húst kevés étolajon megdinsztelem, ráreszelem a hagymát, rányomom a fokhagymát. Megsózom, borsozom, kevés majoránnát adok hozzá.
Megpirítom enyhén a rizst, majd annyi vizet öntök rá, hogy 1 ujjnyi magasan ellepje. Megfőzöm annyira, hogy a nedvet teljesen magába szívja.
Tálban összekeverem a tejfölt, a lisztet, a reszelt sajtot, és a felvert tojásokat.
A savanyú káposztát megkóstolom, ha szükséges (akár többször is) átmosom, Vágódeszkán, kicsit megvágom, hogy szálai rövidebbek legyenek.
Enyhén kiolajozott tepsi aljára zsemlemorzsát hintek, majd arra terítem a darált húsos ragu, és a megfőtt rizs keverékét. A kikavart tejfölös, tojásos mártás felét ráöntöm, elsimítom rajta.
Erre ráterítem a savanyú káposztát, majd lezárom a tejfölös mártás maradékával. Meghintem kevés őrölt pirospaprikával.
Addig ne szeleteljük fel, amíg kicsit nem hűl meg, mert kicsi hűlés után könnyebb felvágni.