Rakott káposzta recept

Hozzávalók:
- 60 dkg hús darált hús (sertés és marha vegyesen)
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mk pirospaprika
- 1 sárga paprika
- 1 paradicsom
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 2 ek étolaj
- 1 bögre rizs (2,5 dl)
- só
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek étolaj
- őrölt kömény
- bors
- 5 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- bors
- ételízesítő
- 1 tk étolaj (a tál kikenéséhez)
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
Egy serpenyőben 2 ek olajat hevítünk. Rádobjuk az egyik apróra kockázott vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük 1 dl vízzel. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymát, kicsumázott paprikát és szeletekre vágott paradicsomot adunk hozzá. Lefedve puhára főzzük, a közben elpárolgott vizet pótoljuk.
A rizst sós vízben kifőzzük, majd leöblítjük és félretesszük.
A káposztát mossuk át kissé, hogy ne legyen nagyon savanyú. Egy edényben 2 ek olajon dinszteljük meg a másik apróra vágott vöröshagymát, majd tegyük rá a káposztát. Ízesítsük borssal, köménnyel és fedő alatt főzzük puhára.
A tejfölt 2 tojással, őrölt borssal és ételízesítővel keverjük el.
Egy hőálló tálat kenjünk ki étolajjal és szórjuk meg zsemlemorzsával. A káposzta 1/3 részét helyezzük a tál aljára. Locsoljuk meg a tejfölös keverék 1/3-ával. Helyezzük rá a főtt rizst felét, majd a darált húsos szaftos pörköltnek szintén a felét. Fedjük be újabb 1/3 rész káposztával, locsoljunk rá tejfölös keveréket, majd osszuk el rajta a maradék rizst és a maradék pörköltet. Fedjük be a maradék káposztával, majd locsoljuk meg a megmaradt tejföllel a tetejét.
200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »