Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott káposzta recept

Rakott káposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg hús darált hús (sertés és marha vegyesen)
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 mk pirospaprika
    • 1 sárga paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 késhegynyi őrölt bors
    • 2 ek étolaj
    • 1 bögre rizs (2,5 dl)
    • 1 kg savanyú káposzta
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 ek étolaj
    • őrölt kömény
    • bors
    • 5 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • ételízesítő
    • 1 tk étolaj (a tál kikenéséhez)
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    Egy serpenyőben 2 ek olajat hevítünk. Rádobjuk az egyik apróra kockázott vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük 1 dl vízzel. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymát, kicsumázott paprikát és szeletekre vágott paradicsomot adunk hozzá. Lefedve puhára főzzük, a közben elpárolgott vizet pótoljuk.

    A rizst sós vízben kifőzzük, majd leöblítjük és félretesszük.

    A káposztát mossuk át kissé, hogy ne legyen nagyon savanyú. Egy edényben 2 ek olajon dinszteljük meg a másik apróra vágott vöröshagymát, majd tegyük rá a káposztát. Ízesítsük borssal, köménnyel és fedő alatt főzzük puhára.

    A tejfölt 2 tojással, őrölt borssal és ételízesítővel keverjük el.

    Egy hőálló tálat kenjünk ki étolajjal és szórjuk meg zsemlemorzsával. A káposzta 1/3 részét helyezzük a tál aljára. Locsoljuk meg a tejfölös keverék 1/3-ával. Helyezzük rá a főtt rizst felét, majd a darált húsos szaftos pörköltnek szintén a felét. Fedjük be újabb 1/3 rész káposztával, locsoljunk rá tejfölös keveréket, majd osszuk el rajta a maradék rizst és a maradék pörköltet. Fedjük be a maradék káposztával, majd locsoljuk meg a megmaradt tejföllel a tetejét.

    200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá