Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott húsos penne recept

Rakott húsos penne
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg penne
    • 50 dkg darált hús
    • 2 fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 paradicsom
    • 2 paprika
    • kevés bazsalikom és oregánó
    • kakukkfű
    • őrölt bors
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 3 kanál tejföl
    • 2 kanál liszt
    • (lehet sonkás, gombás, zöldséges vagy egyszerűen sajtos, tejfölös töltelékkel is csinálni)

    Elkészítése:

    A tésztát félkeményre főzzük.

    Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, majd a húst hozzáadva fehéredéséig pirítjuk. A szintén apró kockára vágott paprikát és paradicsomot is hozzátesszük, megsózzuk, borsozzuk és fűszereket is teszünk hozzá. Nem kell teljesen megpirítani, mert a tésztával együtt még sütni fogjuk.

    A sütőtálba beletesszük a tészta felét, amire ráterítjük a ragut. Kicsit keverhetünk is rajta. Jöhet a tészta másik fele, amire a közben sajtból, tejfölből, lisztből kikevert mártást is rásimítjuk.

    Kezdetben alufólia alatt, később a fóliát levéve sütjük addig, míg a mártás rápirul a tetejére. Más raguval is készíthetjük, mint sajtos sonkás, vegyes zöldséges, gombás, de mi ezt a bolognai jellegűt szeretjük a legjobban.

    Várjuk meg míg hűl egy kicsit, mert akkor könnyebb szeletelni és kiemelni a sütőtálból!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá