Rakott húsos penne

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne
  • 50 dkg darált hús
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • kevés bazsalikom és oregánó
  • kakukkfű
  • őrölt bors
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 3 kanál tejföl
  • 2 kanál liszt
  • (lehet sonkás, gombás, zöldséges vagy egyszerűen sajtos, tejfölös töltelékkel is csinálni)

Elkészítése:

A tésztát félkeményre főzzük.

Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, majd a húst hozzáadva fehéredéséig pirítjuk. A szintén apró kockára vágott paprikát és paradicsomot is hozzátesszük, megsózzuk, borsozzuk és fűszereket is teszünk hozzá. Nem kell teljesen megpirítani, mert a tésztával együtt még sütni fogjuk.

A sütőtálba beletesszük a tészta felét, amire ráterítjük a ragut. Kicsit keverhetünk is rajta. Jöhet a tészta másik fele, amire a közben sajtból, tejfölből, lisztből kikevert mártást is rásimítjuk.

Kezdetben alufólia alatt, később a fóliát levéve sütjük addig, míg a mártás rápirul a tetejére. Más raguval is készíthetjük, mint sajtos sonkás, vegyes zöldséges, gombás, de mi ezt a bolognai jellegűt szeretjük a legjobban.

Várjuk meg míg hűl egy kicsit, mert akkor könnyebb szeletelni és kiemelni a sütőtálból!