Hozzávalók:
Elkészítése:
A tésztát félkeményre főzzük.
Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, majd a húst hozzáadva fehéredéséig pirítjuk. A szintén apró kockára vágott paprikát és paradicsomot is hozzátesszük, megsózzuk, borsozzuk és fűszereket is teszünk hozzá. Nem kell teljesen megpirítani, mert a tésztával együtt még sütni fogjuk.
A sütőtálba beletesszük a tészta felét, amire ráterítjük a ragut. Kicsit keverhetünk is rajta. Jöhet a tészta másik fele, amire a közben sajtból, tejfölből, lisztből kikevert mártást is rásimítjuk.
Kezdetben alufólia alatt, később a fóliát levéve sütjük addig, míg a mártás rápirul a tetejére. Más raguval is készíthetjük, mint sajtos sonkás, vegyes zöldséges, gombás, de mi ezt a bolognai jellegűt szeretjük a legjobban.
Várjuk meg míg hűl egy kicsit, mert akkor könnyebb szeletelni és kiemelni a sütőtálból!