Tarhonya rakottas recept

Hozzávalók:
- 5o dkg tarhonya
- 2 evőkanál olaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- késhegynyi pirospaprika, só
Elkészítése:
A tarhonyát kevés olajon rózsaszínűre piritjük, felöntjük 8 dl vízzel, ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, karikára vágjuk. Kevés olajon összekeverjük a tojáskarikákat és késhegynyi pirospaprika, föleresztjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, ízlés szerint sózzuk és jól felforraljuk. Tűzálló tálban soronként lerakjuk a tarhonyát és a mártásos tojást, majd forró sütőben átsütjük. Tálaláskor céklasalátát adunk hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »