Tarhonya rakottas recept

Hozzávalók:
- 5o dkg tarhonya
- 2 evőkanál olaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- késhegynyi pirospaprika, só
Elkészítése:
A tarhonyát kevés olajon rózsaszínűre piritjük, felöntjük 8 dl vízzel, ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, karikára vágjuk. Kevés olajon összekeverjük a tojáskarikákat és késhegynyi pirospaprika, föleresztjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, ízlés szerint sózzuk és jól felforraljuk. Tűzálló tálban soronként lerakjuk a tarhonyát és a mártásos tojást, majd forró sütőben átsütjük. Tálaláskor céklasalátát adunk hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »