Tarhonya rakottas recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 5o dkg tarhonya
- 2 evőkanál olaj
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- késhegynyi pirospaprika, só
Elkészítése:
A tarhonyát kevés olajon rózsaszínűre piritjük, felöntjük 8 dl vízzel, ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, karikára vágjuk. Kevés olajon összekeverjük a tojáskarikákat és késhegynyi pirospaprika, föleresztjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, ízlés szerint sózzuk és jól felforraljuk. Tűzálló tálban soronként lerakjuk a tarhonyát és a mártásos tojást, majd forró sütőben átsütjük. Tálaláskor céklasalátát adunk hozzá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.