Tarhonya rakottas

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5o dkg tarhonya
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • késhegynyi pirospaprika, só

Elkészítése:
A tarhonyát kevés olajon rózsaszínűre piritjük, felöntjük 8 dl vízzel, ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, karikára vágjuk. Kevés olajon összekeverjük a tojáskarikákat és késhegynyi pirospaprika, föleresztjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, ízlés szerint sózzuk és jól felforraljuk. Tűzálló tálban soronként lerakjuk a tarhonyát és a mártásos tojást, majd forró sütőben átsütjük. Tálaláskor céklasalátát adunk hozzá.