Sajtos rakott burgonya recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 evőkanál olaj
- kb. 3 dl tej
- 5 dkg vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 1 csokor snidling
Elkészítés:
A nyers, meghámozott, karikákra vágott burgonyát kiolajozott és fokhagymával bedörzsölt tűzálló tálba öntjük. Annyi sós tejjel öntjük le, amennyi ellepi, a finomra vágott snidlinggel meghintjük, jól összekeverjük, és apró vajdarabkákat rakunk rá. A sütőben kb. egy óráig sütjük, amíg a levét el nem főtte, a sajtot rászórjuk, és tovább sütjük, amíg a teteje szépen meg nem pirult.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »