Sajtos rakott burgonya recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 evőkanál olaj
- kb. 3 dl tej
- 5 dkg vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 1 csokor snidling
Elkészítés:
A nyers, meghámozott, karikákra vágott burgonyát kiolajozott és fokhagymával bedörzsölt tűzálló tálba öntjük. Annyi sós tejjel öntjük le, amennyi ellepi, a finomra vágott snidlinggel meghintjük, jól összekeverjük, és apró vajdarabkákat rakunk rá. A sütőben kb. egy óráig sütjük, amíg a levét el nem főtte, a sajtot rászórjuk, és tovább sütjük, amíg a teteje szépen meg nem pirult.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »