Rakott zöldbab recept

Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 50 dkg darált hús
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 cs gyors rizs (50 dkg)
- 1 nagy pohár tejföl (375 g)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 1 kk kakukkfű
- majoránna
- kömény
Elkészítése:
A zöldbabot sós vízben megfőzzük. A rizst is külön sós vízben megfőzzük. A hagymát megpucoljuk,felkockázzuk és olajon megdinszteljük. Megszórjuk fűszerpaprikával és rátesszük a darált húst. Hozzáadjuk a fokhagymát,sót és a fűszereket. A babot leszűrjük. A tojást és a tejfölt kikeverjük,sózzuk-borsozzuk. Egy tepsit kiolajozunk.A babot a hússal és a rizzsel összekeverjük és a tepsibe öntjük. Ráöntjük a tojásos öntetet és megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »