Rakott zöldbab recept

Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 50 dkg darált hús
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 cs gyors rizs (50 dkg)
- 1 nagy pohár tejföl (375 g)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 1 kk kakukkfű
- majoránna
- kömény
Elkészítése:
A zöldbabot sós vízben megfőzzük. A rizst is külön sós vízben megfőzzük. A hagymát megpucoljuk,felkockázzuk és olajon megdinszteljük. Megszórjuk fűszerpaprikával és rátesszük a darált húst. Hozzáadjuk a fokhagymát,sót és a fűszereket. A babot leszűrjük. A tojást és a tejfölt kikeverjük,sózzuk-borsozzuk. Egy tepsit kiolajozunk.A babot a hússal és a rizzsel összekeverjük és a tepsibe öntjük. Ráöntjük a tojásos öntetet és megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »