Rakott zöldbab recept
Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 50 dkg darált hús
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 cs gyors rizs (50 dkg)
- 1 nagy pohár tejföl (375 g)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 1 kk kakukkfű
- majoránna
- kömény
Elkészítése:
A zöldbabot sós vízben megfőzzük. A rizst is külön sós vízben megfőzzük. A hagymát megpucoljuk,felkockázzuk és olajon megdinszteljük. Megszórjuk fűszerpaprikával és rátesszük a darált húst. Hozzáadjuk a fokhagymát,sót és a fűszereket. A babot leszűrjük. A tojást és a tejfölt kikeverjük,sózzuk-borsozzuk. Egy tepsit kiolajozunk.A babot a hússal és a rizzsel összekeverjük és a tepsibe öntjük. Ráöntjük a tojásos öntetet és megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

