Rakott zöldbab recept
                            Hozzávalók 6-8 személyre.
- fél kg darált hús (csirkemell)
 - 1 kg zöldbab
 - 20 dkg sajt
 - 6 gerezd fokhagyma
 - 1 fej vörös hagyma
 - 2 nagy doboz tejföl (10%-os)
 - 10 dkg rizs (lehet barna)
 - só
 - bors
 - pici delikát
 - majoránna
 - piros paprika
 - 1 db TV paprika
 - 1 db paradicsom
 - olaj (olíva)
 
Elkészítés:
A megmosott, megtisztított babot felteszem főni sós vízben, 3 gerezd fokhagymát bele aprítok. A vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolom, rávágom a paprikát paradicsomot, meg szórom pirospaprikával,majd annyi vizet öntök rá hogy a pörkölt alapot jó szaftosra tudjam főzni. Hozzáadom a húst , amikor már jól átpirult felöntöm annyi vízzel hogy ellepje. 10 percig így főzöm, majd hozzá adom a rizst, és még 5 percig főzöm. A tűzről levéve bele keverek egy fél pohár tejfölt.
A tepsi aljára elrendezek 1 sor leszűrt babot, erre jön a húskeverék, majd újra bab és a megmaradt tejföl.
Sütőben kb 20 percig sütöm 220 fokon, ekkor a tetejét újra meglocsolom egy fél doboz tejföllel, erre jön a reszelt sajt és még 10 percig sütöm 250 fokon. A szalonna csak dísz :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

