Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott zöldbab recept

Rakott zöldbab
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 6-8 személyre.

    • fél kg darált hús (csirkemell)
    • 1 kg zöldbab
    • 20 dkg sajt
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vörös hagyma
    • 2 nagy doboz tejföl (10%-os)
    • 10 dkg rizs (lehet barna)
    • bors
    • pici delikát
    • majoránna
    • piros paprika
    • 1 db TV paprika
    • 1 db paradicsom
    • olaj (olíva)

    Elkészítés:
    A megmosott, megtisztított babot felteszem főni sós vízben, 3 gerezd fokhagymát bele aprítok. A vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolom, rávágom a paprikát paradicsomot, meg szórom pirospaprikával,majd annyi vizet öntök rá hogy a pörkölt alapot jó szaftosra tudjam főzni. Hozzáadom a húst , amikor már jól átpirult felöntöm annyi vízzel hogy ellepje. 10 percig így főzöm, majd hozzá adom a rizst, és még 5 percig főzöm. A tűzről levéve bele keverek egy fél pohár tejfölt.
    A tepsi aljára elrendezek 1 sor leszűrt babot, erre jön a húskeverék, majd újra bab és a megmaradt tejföl.
    Sütőben kb 20 percig sütöm 220 fokon, ekkor a tetejét újra meglocsolom egy fél doboz tejföllel, erre jön a reszelt sajt és még 10 percig sütöm 250 fokon. A szalonna csak dísz :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá