Rakott zöldbab recept

Hozzávalók 6-8 személyre.
- fél kg darált hús (csirkemell)
- 1 kg zöldbab
- 20 dkg sajt
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 fej vörös hagyma
- 2 nagy doboz tejföl (10%-os)
- 10 dkg rizs (lehet barna)
- só
- bors
- pici delikát
- majoránna
- piros paprika
- 1 db TV paprika
- 1 db paradicsom
- olaj (olíva)
Elkészítés:
A megmosott, megtisztított babot felteszem főni sós vízben, 3 gerezd fokhagymát bele aprítok. A vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolom, rávágom a paprikát paradicsomot, meg szórom pirospaprikával,majd annyi vizet öntök rá hogy a pörkölt alapot jó szaftosra tudjam főzni. Hozzáadom a húst , amikor már jól átpirult felöntöm annyi vízzel hogy ellepje. 10 percig így főzöm, majd hozzá adom a rizst, és még 5 percig főzöm. A tűzről levéve bele keverek egy fél pohár tejfölt.
A tepsi aljára elrendezek 1 sor leszűrt babot, erre jön a húskeverék, majd újra bab és a megmaradt tejföl.
Sütőben kb 20 percig sütöm 220 fokon, ekkor a tetejét újra meglocsolom egy fél doboz tejföllel, erre jön a reszelt sajt és még 10 percig sütöm 250 fokon. A szalonna csak dísz :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »