Rakott rizs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg rizs
- 0,5 kg darált hús
- 2-3 ek zsír
- 3 pörkölt kocka
- vegyes zöldség ízlés szerint
- 1 nagy doboz tejföl (370 g)
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
Először a rizst készítjük el, ki-ki a megszokottak alapján, aztán kevés zsiradékon fehéredésig átforgatjuk a darált húst, kb 1 dl vízben elkeverünk egy pörköltkockát és ráöntjük a húsra, jól összekeverjük.
A rizst kizsírozott tepsibe helyezzük, erre simítjuk a darált húst. Ezekre szórunk vegyes zöldséget ízlés szerint, majd 2-4 dl vízben feloldjuk a maradék pörköltkockákat, majd a zöldségre locsoljuk, hogy mindenhova kerüljön.

Előmelegített sütőben közepes lángon letakarva sütjük, kb fél óra alatt megpuhulnak a zöldségek, majd rákenjük a tejfölt, a reszelt sajttal megszórjuk és készre sütjük. Jó étvágyat!
Tipp:
Ez a nagy tepsi adag 4 főre, ebédre és vacsorára készült. Én most kb fél kg rizsből készítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

