Rakott rizs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg rizs
- 0,5 kg darált hús
- 2-3 ek zsír
- 3 pörkölt kocka
- vegyes zöldség ízlés szerint
- 1 nagy doboz tejföl (370 g)
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
Először a rizst készítjük el, ki-ki a megszokottak alapján, aztán kevés zsiradékon fehéredésig átforgatjuk a darált húst, kb 1 dl vízben elkeverünk egy pörköltkockát és ráöntjük a húsra, jól összekeverjük.
A rizst kizsírozott tepsibe helyezzük, erre simítjuk a darált húst. Ezekre szórunk vegyes zöldséget ízlés szerint, majd 2-4 dl vízben feloldjuk a maradék pörköltkockákat, majd a zöldségre locsoljuk, hogy mindenhova kerüljön.
Előmelegített sütőben közepes lángon letakarva sütjük, kb fél óra alatt megpuhulnak a zöldségek, majd rákenjük a tejfölt, a reszelt sajttal megszórjuk és készre sütjük. Jó étvágyat!
Tipp:
Ez a nagy tepsi adag 4 főre, ebédre és vacsorára készült. Én most kb fél kg rizsből készítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »