Rakott rizs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg rizs
- 0,5 kg darált hús
- 2-3 ek zsír
- 3 pörkölt kocka
- vegyes zöldség ízlés szerint
- 1 nagy doboz tejföl (370 g)
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
Először a rizst készítjük el, ki-ki a megszokottak alapján, aztán kevés zsiradékon fehéredésig átforgatjuk a darált húst, kb 1 dl vízben elkeverünk egy pörköltkockát és ráöntjük a húsra, jól összekeverjük.
A rizst kizsírozott tepsibe helyezzük, erre simítjuk a darált húst. Ezekre szórunk vegyes zöldséget ízlés szerint, majd 2-4 dl vízben feloldjuk a maradék pörköltkockákat, majd a zöldségre locsoljuk, hogy mindenhova kerüljön.

Előmelegített sütőben közepes lángon letakarva sütjük, kb fél óra alatt megpuhulnak a zöldségek, majd rákenjük a tejfölt, a reszelt sajttal megszórjuk és készre sütjük. Jó étvágyat!
Tipp:
Ez a nagy tepsi adag 4 főre, ebédre és vacsorára készült. Én most kb fél kg rizsből készítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

