Rakott penne recept

Hozzávalók:
- 30dkg penne
- 40dkg pulykahús
- 40dkg vegyes zöldség(brokkoli, leveszöldség fagyasztott)
- 1pohár tejföl
- 1 deci ketchup
- só
- 3 gerezd fokhagyma
- közepes vöröshagymának a fele
- 10dkg trappista sajt
- olívaolaj
Elkészítése:
A penne tésztát megfőzzük enyhén sós vízben, majd leszűrjük. A pulykahúst csíkokra vágjuk, olívaolajon megsütjük. A húst kiszedjük, a maradék olajon megpároljuk a fagyasztott zöldségeket és a vöröshagymát. A fokhagymát apróra vágjuk rászórjuk a párolt zöldségre. Egy nagyobb jénaitálat olajjal vékonyan kikenünk. Beletesszük a fele pennét, rárakjuk a húst, a zöldségeket. Leöntjük a ketchuppel, rátesszük a maradék tésztát. Tetejére tesszük a tejfölt, ráreszeljük a sajtot. Meleg sütőbe rakjuk. Addig sütjük míg a sajt rá olvad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »