Rakott penne

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 30dkg penne
  • 40dkg pulykahús
  • 40dkg vegyes zöldség(brokkoli, leveszöldség fagyasztott)
  • 1pohár tejföl
  • 1 deci ketchup
  • 3 gerezd fokhagyma
  • közepes vöröshagymának a fele
  • 10dkg trappista sajt
  • olívaolaj

Elkészítése:
A penne tésztát megfőzzük enyhén sós vízben, majd leszűrjük. A pulykahúst csíkokra vágjuk, olívaolajon megsütjük. A húst kiszedjük, a maradék olajon megpároljuk a fagyasztott zöldségeket és a vöröshagymát. A fokhagymát apróra vágjuk rászórjuk a párolt zöldségre. Egy nagyobb jénaitálat olajjal vékonyan kikenünk. Beletesszük a fele pennét, rárakjuk a húst, a zöldségeket. Leöntjük a ketchuppel, rátesszük a maradék tésztát. Tetejére tesszük a tejfölt, ráreszeljük a sajtot. Meleg sütőbe rakjuk. Addig sütjük míg a sajt rá olvad.