Rakott kínai kel recept
Hozzávalók:
- 1 kg kínai kel
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál olaj
- 5 dkg eidami
- 5 dkg füstölt ízű sajt
- só
- csipetnyi reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A kelt cikkekre vágjuk, kitorzsázzuk, és sós vízben nem túl puhára főzzük.
Alaposan lecsepegtetjük, majd kiolajozott tűzálló tálra egymás mellé fektetjük, hogy a külső levelek kerüljenek a tetejére.
Csipetnyi reszelt szerecsendióval meghintjük, reszelt sajttal megszórjuk, és tetejére morzsoljuk a vajat.
A forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg a vaj rá nem olvadt, de megpirítani nem szabad!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

