Rakott káposzta recept
Hozzávalók:
- 1 bögre rizs
- 0,5 kg sertéshús darálva
- 1 doboz Vecsési káposzta
- 2 fej vörös hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mk piros paprika
- 1 sárga paprika
- 1 db paradicsom
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 4 ek étolaj
- 2 db 450 gr-os tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 14 dkg reszelt sajt
- 1-2 ek folyékony margarin
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágtam, 2 ek. olajon üvegesre pároltam, majd megszórtam piros paprikával és 1 dl vízzel felöntöttem.
A darált húst rátettem, ízesítettem borssal, sóval, zúzott fokhagymával és kicsumázott paprikával és egy szeletekre vágott paradicsommal.
Fedő alatt készre sütöttem,a közben elpárolgott vizet pótoltam. A riszt olajon megpirítottam, kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöttem,ízesítettem őrölt borssal,sóval és vegetával.
Sütőt bemelegítettem és fedővel lezárva betettem a sütőbe. A tűzhelyet lekapcsoltam és a melegen megdagadt készre a rizs.
A káposztát vízben egy kissé kimostam, hogy ne legyen túl savanyú, majd egy vöröshagymát felaprítottam, olajon megdinszteltem, a káposztát rátettem és fedő alatt puhára sütöttem.
Egy tepsit olajjal kikentem, zsemlemorzsával megszórtam. Fele káposztát az alján elosztottam. A tejfölt 2 db tojással, őrölt borssal, vegetával ízesítve simára kevertem, majd a káposztát meglocsoltam az egyharmad részével.
A darált húsos pörköltet összekevertem a rizzsel és a tejfölre tettem, szépen eligazítottam rajta. Újból a meglocsoltam tejföllel, majd káposzta másik felével befedtem.
Tejfölös tojásos habarékkal lekentem, reszelt sajttal megszórtam, folyékony margarinnal meglocsoltam. 220 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem.
Szalonnát pirítottam a tetejére, 6 szeletet, amit bevagdostam.
Jó,magyaros, laktató menü.
Jó étvágyat!
Tipp:
Húsleves lével is felönthető a rizs, úgy a legfinomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

