Rakott káposzta recept

Hozzávalók:
- 1 bögre rizs
- 0,5 kg sertéshús darálva
- 1 doboz Vecsési káposzta
- 2 fej vörös hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mk piros paprika
- 1 sárga paprika
- 1 db paradicsom
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 4 ek étolaj
- 2 db 450 gr-os tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg reszelt sajt
- 1-2 ek folyékony margarin
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágtam, 2 ek. olajon üvegesre pároltam, majd megszórtam piros paprikával és 1 dl vízzel felöntöttem.
A darált húst rátettem, ízesítettem borssal, sóval, zúzott fokhagymával és kicsumázott paprikával és egy szeletekre vágott paradicsommal.
Fedő alatt készre sütöttem,a közben elpárolgott vizet pótoltam. A riszt olajon megpirítottam, kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöttem,ízesítettem őrölt borssal,sóval és vegetával.
Sütőt bemelegítettem és fedővel lezárva betettem a sütőbe. A tűzhelyet lekapcsoltam és a melegen megdagadt készre a rizs.
A káposztát vízben egy kissé kimostam, hogy ne legyen túl savanyú, majd egy vöröshagymát felaprítottam, olajon megdinszteltem, a káposztát rátettem és fedő alatt puhára sütöttem.
Egy tepsit olajjal kikentem, zsemlemorzsával megszórtam. Fele káposztát az alján elosztottam. A tejfölt 2 db tojással, őrölt borssal, vegetával ízesítve simára kevertem, majd a káposztát meglocsoltam az egyharmad részével.
A darált húsos pörköltet összekevertem a rizzsel és a tejfölre tettem, szépen eligazítottam rajta. Újból a meglocsoltam tejföllel, majd káposzta másik felével befedtem.
Tejfölös tojásos habarékkal lekentem, reszelt sajttal megszórtam, folyékony margarinnal meglocsoltam. 220 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem.
Szalonnát pirítottam a tetejére, 6 szeletet, amit bevagdostam.
Jó,magyaros, laktató menü.
Jó étvágyat!
Tipp:
Húsleves lével is felönthető a rizs, úgy a legfinomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »