Rakott, morzsás karfiol recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 nagy fej karfiol
- 30 dkg darált hús (nálam csirkemell volt)
- 10 dkg bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 10 dkg rizs
- 2 nagy doboz tejföl
- 20 dkg sajt
- só
- bors
- delikát
- majoránna
- zsiradék
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedem, alaposan megmosom és bő, sós vízben nem túl puhára megfőzöm.
Közben az apró kockára vágott bacont jól lepirítom kevés zsiradékon. Amikor már szép barna ráteszem az apróra vágott hagymákat, a petrezselymet, majd a darált húst. Fűszerezem és kb 15 percig pirítom. Közben a rizst enyhén sós vízben megfőzöm, de nem teljesen.
Amikor már minden elkészült összekeverem a húst a rizzsel és hozzákeverem az egyik tejföl felét. Egy jénai alját kikenem zsiradékkal, megszórom kevés zsemlemorzsával. Erre rétegezem a karfiol felét, erre jöhet a húsos rizses keverék, megint karfiol, majd a maradék tejföllel elkevert sajt.
20-25 perc alatt 200 fokon készre sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

