Medvehagymás rakott karfiol recept

Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 10 szál medvehagyma
- 1 csirkemell
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
- só
- frissen őrölt feketebors
- frissen reszelt szerecsendió
- vaj
Elkészítése:
A rózsáira szedett karfiolt sós vízben 5 percig főzöm.
A felkockázott húst kevés vajon fehéredésig pirítom, sóval, borssal fűszerezem. A leszűrt kelvirággal összepirítom, szerecsendiót reszelek rá, majd vajazott tepsibe terítem.
A tojásokat a tejföllel felverem, sózom, borsozom, beleforgatom a felaprított medvehagymát és a sajt felét, majd a tepsibe öntöm.
Megszórom a maradék sajttal, és kb. 20 perc alatt – közepesre előmelegített sütőben – megsütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »