Medvehagymás rakott karfiol

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Medvehagymás rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 10 szál medvehagyma
  • 1 csirkemell
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • frissen őrölt feketebors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • vaj

Elkészítése:
A rózsáira szedett karfiolt sós vízben 5 percig főzöm.

A felkockázott húst kevés vajon fehéredésig pirítom, sóval, borssal fűszerezem. A leszűrt kelvirággal összepirítom, szerecsendiót reszelek rá, majd vajazott tepsibe terítem.

A tojásokat a tejföllel felverem, sózom, borsozom, beleforgatom a felaprított medvehagymát és a sajt felét, majd a tepsibe öntöm.

Megszórom a maradék sajttal, és kb. 20 perc alatt – közepesre előmelegített sütőben – megsütöm.