Hússal rakott zöldbab recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg friss vagy 2 csomag mirelit zöldbab
- 8 szelet kicsontozott sertésborda
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg vaj
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A megtisztított, feldarabolt zöldbabot sós vízben puhára főzzük, majd a levét lecsurgatjuk. A vékonyra vert hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és az olajban mindkét oldalukat ropogós pirosra sütjük.Egy tűzálló tál aljára öntjük a pecsenyelevet, erre a zöldbab fele kerül, ráfektetjük a kisütött hússzeleteket, végül az egészet ismét babbal fedjük be. Leöntjük a tejföl és tojássárgája keverékével, tetejére tördeljük a vajat, és a sütőben alaposan átsütjük, de nem pirítjuk meg. így nagy üveg leszűrt konzerv zöldbabból is készülhet.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.