Hússal rakott zöldbab recept

Hozzávalók:
- 80 dkg friss vagy 2 csomag mirelit zöldbab
- 8 szelet kicsontozott sertésborda
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg vaj
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A megtisztított, feldarabolt zöldbabot sós vízben puhára főzzük, majd a levét lecsurgatjuk. A vékonyra vert hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és az olajban mindkét oldalukat ropogós pirosra sütjük.Egy tűzálló tál aljára öntjük a pecsenyelevet, erre a zöldbab fele kerül, ráfektetjük a kisütött hússzeleteket, végül az egészet ismét babbal fedjük be. Leöntjük a tejföl és tojássárgája keverékével, tetejére tördeljük a vajat, és a sütőben alaposan átsütjük, de nem pirítjuk meg. így nagy üveg leszűrt konzerv zöldbabból is készülhet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »