Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdélyi rakott káposzta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg sertéshúsból készült pörkölt
    • 10 dkg rizs
    • 20 dkg kolbász
    • 3 kemény  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 1 kg hordós káposzta
    • 2 dl tejföl
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • késhegynyi pirospaprika

    Elkészítés:
    Három edényben készítjük: az elsőben a pörköltet főzzük, a másodikban sós vízben a rizst, a harmadikban megpároljuk az olajban megpirított, apróra vágott hagymával, paprikával ízesített káposztát. Végül egy jókora tűzálló edény aljára terítjük a káposzta felét, erre kerül a rizs, az apróra vágott pörkölt, ezt beborítjuk a karikákra vágott kolbásszal és kemény tojással, majd az egészet lefedjük káposztával. Erre ismét rizs, pörkölt, tojás és kolbász kerül. Végül az egészet a maradék káposztával betakarjuk, tejföllel leöntjük, és a vékonyra szelt, becakkozott szélű füstölt szalonnával beborítjuk. A sütőben alaposan megsütjük, hogy a levét magába szívja, és a tetején a szalonna ropogósra piruljon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá