Erdélyi rakott káposzta recept
Hozzávalók:
- 30 dkg sertéshúsból készült pörkölt
- 10 dkg rizs
- 20 dkg kolbász
- 3 kemény
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg füstölt szalonna
- 1 kg hordós káposzta
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- só
- késhegynyi pirospaprika
Elkészítés:
Három edényben készítjük: az elsőben a pörköltet főzzük, a másodikban sós vízben a rizst, a harmadikban megpároljuk az olajban megpirított, apróra vágott hagymával, paprikával ízesített káposztát. Végül egy jókora tűzálló edény aljára terítjük a káposzta felét, erre kerül a rizs, az apróra vágott pörkölt, ezt beborítjuk a karikákra vágott kolbásszal és kemény tojással, majd az egészet lefedjük káposztával. Erre ismét rizs, pörkölt, tojás és kolbász kerül. Végül az egészet a maradék káposztával betakarjuk, tejföllel leöntjük, és a vékonyra szelt, becakkozott szélű füstölt szalonnával beborítjuk. A sütőben alaposan megsütjük, hogy a levét magába szívja, és a tetején a szalonna ropogósra piruljon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

