Bajor felsál recept

Hozzávalók:
- 1 kg felsál
- 2 nagy zeller
- 2 nagy vöröshagyma
- 60 dkg burgonya
- 2 dl csontié vagy 2 dl vízben feloldott 1 húsleveskocka
- 1 evőkanál olaj
- só
- őrölt bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Az olajjal egy tűzálló tál alját kikenjük. Egy sor karikákra vágott hagymát ráterítünk, erre a kockákra vágott felsál fele kerül, majd az egyik karikákra vágott zellerrel befedjük. A petrezselyem felével meghintjük, majd a karikákra vágott nyers burgonya felét ráfektetjük. Ezt megismételjük, burgonyát rakunk a tetejére, megsózzuk, megborsozzuk, és a csontlével leöntve, a sütőben megsütjük. Rövid lével, ecetes savanyúsággal kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »