Rakott cukkini olaszosan recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3-4 közepes méretű cukkini
- 30 dkg sertés-marha darált hús vegyesen
- 30 dkg barna rizs
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- oregánó
- bazsalikom
- kakukkfű
- bors
- só
Tetejére:
- 1 kis doboz tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
A rizst kétszer annyi vízben feltesszük főni. A barna rizsnek hosszabb idő kell, mint a fehérnek, ezért ezzel kezdjük. Mire megfő a rizs a többi hozzávalót is elő tudjuk készíteni.
A cukkinit kb fél cm-es karikákra szeleteljük, majd sós vízben félig puhára főzzük. Egy nagyobb serpenyőbe összekockázzuk a hagymát és a fokhagymát, majd az olívaolajon megpirítjuk. Amikor üvegesre pirítottuk a hagymákat hozzáadjuk a darált húst. Kevergetés mellett beleszórjuk a fűszereket. Amikor a hús megsült levesszük a tűzről.
A cukkini karikát egy 20*30 cm-es tepsibe fektetjük szépen sorban, erre ráöntjük a darált hús és a rizs keverékét, majd a tetejét cukkini karikákkal fedjük be.
Összekeverjük a tejfölt a tojással és sóval, majd a tetejére öntjük. Az egészet megszórjuk reszelt sajttal és 30 percig 180 fokon sütjük.
Ha van felső sütés is érdemes az utolsó 10 percben átkapcsolni rá, hogy a sajt megpiruljon. Amikor szépen megpirult tálalhatjuk is.
Tipp:
Ehhez a recepthez én barna rizst használtam, de lehet fehéret is használni.
A darált hús lehet csak sertés, csak marha vagy akár csirke vagy pulyka darált hús is.
Pikánsabb ízek eléréséhez használhatunk chilis olívaolajat is.
Én mindig friss zöldségekkel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


