Rakott cukkini recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 zsenge cukkini
- 0,5 kg darált hús (sertés/marha vagy vegyesen)
- 20 dkg sajt
- só
- bors
- kapor
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 3 ek olaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy pohár tejföl
Elkészítése:
A cukkiniket megmossuk, karikára vágjuk.
A darált húst az olajon fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát és készre pároljuk.
Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, beletesszük a cukkini felét és megsózzuk. Rátesszük a darált húst és befedjük a cukkini másik felével. A tejfölt elkeverjük a tojással és a cukkinire öntjük. Végül bőven megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 30 percig lefedve sütjük, majd fedő nélkül aranybarnára pirítjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »