Rakott cukkini recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 zsenge cukkini
- 0,5 kg darált hús (sertés/marha vagy vegyesen)
- 20 dkg sajt
- só
- bors
- kapor
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 3 ek olaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 nagy pohár tejföl
Elkészítése:
A cukkiniket megmossuk, karikára vágjuk.
A darált húst az olajon fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát és készre pároljuk.
Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, beletesszük a cukkini felét és megsózzuk. Rátesszük a darált húst és befedjük a cukkini másik felével. A tejfölt elkeverjük a tojással és a cukkinire öntjük. Végül bőven megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 30 percig lefedve sütjük, majd fedő nélkül aranybarnára pirítjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


