Rakott cukkini recept

Hozzávalók:
- 1 nagy cukkini
- 1 kg pulykacomb vagy pulykamellfilé
- 2-3 db alma
- só
- bors
- zsiradék (vaj vagy olaj)
- rozmaring
- szerecsendió
- kakukkfű
- oregano (ízlés szerint)
- tejföl
- sajt
Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk, félbe vágjuk, majd a magját kivájjuk. A húsát apró kockákra vágjuk, majd fűszerezzük és egy tepsi vagy jénai aljára simítjuk.
A húst is felaprítjuk, fűszerezzük, majd a cukkinire terítjük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, az almákat kockára vágjuk és a húsra szórjuk. Aki szereti szelhet rá hagymát is.
A végén az egészet meglocsoljuk kevés tejföllel, kevés zsiradékot öntünk alá, lefóliázzuk és 180-200 fokos sütőbe toljuk. Kb 30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, rálocsoljuk a maradék tejfölt, úgyhogy mindenhol ellepje, majd visszatesszük a sütőbe kb 20 percre, míg minden megpuhul. A sajtot a tálalásnál is rátehetjük, vagy akár rá is olvaszthatjuk.
Nagyon finom és egészséges.
Jó étvágyat!
Tipp:
A sütés ideje attól függ milyen húst használunk. Ha pulykamellet akkor hamarabb megpuhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »