Rakott cukkini recept

Hozzávalók:
- 1 nagy cukkini
- 1 kg pulykacomb vagy pulykamellfilé
- 2-3 db alma
- só
- bors
- zsiradék (vaj vagy olaj)
- rozmaring
- szerecsendió
- kakukkfű
- oregano (ízlés szerint)
- tejföl
- sajt
Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk, félbe vágjuk, majd a magját kivájjuk. A húsát apró kockákra vágjuk, majd fűszerezzük és egy tepsi vagy jénai aljára simítjuk.
A húst is felaprítjuk, fűszerezzük, majd a cukkinire terítjük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, az almákat kockára vágjuk és a húsra szórjuk. Aki szereti szelhet rá hagymát is.
A végén az egészet meglocsoljuk kevés tejföllel, kevés zsiradékot öntünk alá, lefóliázzuk és 180-200 fokos sütőbe toljuk. Kb 30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, rálocsoljuk a maradék tejfölt, úgyhogy mindenhol ellepje, majd visszatesszük a sütőbe kb 20 percre, míg minden megpuhul. A sajtot a tálalásnál is rátehetjük, vagy akár rá is olvaszthatjuk.
Nagyon finom és egészséges.
Jó étvágyat!
Tipp:
A sütés ideje attól függ milyen húst használunk. Ha pulykamellet akkor hamarabb megpuhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »