Rakott cukkini recept

Hozzávalók:
- 1 nagy cukkini
- 1 kg pulykacomb vagy pulykamellfilé
- 2-3 db alma
- só
- bors
- zsiradék (vaj vagy olaj)
- rozmaring
- szerecsendió
- kakukkfű
- oregano (ízlés szerint)
- tejföl
- sajt
Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk, félbe vágjuk, majd a magját kivájjuk. A húsát apró kockákra vágjuk, majd fűszerezzük és egy tepsi vagy jénai aljára simítjuk.
A húst is felaprítjuk, fűszerezzük, majd a cukkinire terítjük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, az almákat kockára vágjuk és a húsra szórjuk. Aki szereti szelhet rá hagymát is.
A végén az egészet meglocsoljuk kevés tejföllel, kevés zsiradékot öntünk alá, lefóliázzuk és 180-200 fokos sütőbe toljuk. Kb 30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, rálocsoljuk a maradék tejfölt, úgyhogy mindenhol ellepje, majd visszatesszük a sütőbe kb 20 percre, míg minden megpuhul. A sajtot a tálalásnál is rátehetjük, vagy akár rá is olvaszthatjuk.
Nagyon finom és egészséges.
Jó étvágyat!
Tipp:
A sütés ideje attól függ milyen húst használunk. Ha pulykamellet akkor hamarabb megpuhul.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »