Rakott cukkini recept

Hozzávalók:
- 1 nagy cukkini
- 1 kg pulykacomb vagy pulykamellfilé
- 2-3 db alma
- só
- bors
- zsiradék (vaj vagy olaj)
- rozmaring
- szerecsendió
- kakukkfű
- oregano (ízlés szerint)
- tejföl
- sajt
Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk, félbe vágjuk, majd a magját kivájjuk. A húsát apró kockákra vágjuk, majd fűszerezzük és egy tepsi vagy jénai aljára simítjuk.
A húst is felaprítjuk, fűszerezzük, majd a cukkinire terítjük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, az almákat kockára vágjuk és a húsra szórjuk. Aki szereti szelhet rá hagymát is.
A végén az egészet meglocsoljuk kevés tejföllel, kevés zsiradékot öntünk alá, lefóliázzuk és 180-200 fokos sütőbe toljuk. Kb 30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, rálocsoljuk a maradék tejfölt, úgyhogy mindenhol ellepje, majd visszatesszük a sütőbe kb 20 percre, míg minden megpuhul. A sajtot a tálalásnál is rátehetjük, vagy akár rá is olvaszthatjuk.
Nagyon finom és egészséges.
Jó étvágyat!
Tipp:
A sütés ideje attól függ milyen húst használunk. Ha pulykamellet akkor hamarabb megpuhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »