Rakott cukkini recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini
- 50 dkg darált sertéscomb
- 1.5 pohár rizs
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 kk. pirospaprika
- 1 nagy pohár tejföl
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10-15 dkg reszelt sajt
- olaj
- só
- bors
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük és kb. fél centis szeletekre vágjuk, besózzuk és félre tesszük. A rizst a szokásos módon megpároljuk, sóval, ételízesítővel ízesítjük. A húst olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk az apróra vágott fokhagymát és a petrezselyemzöldet, pici vizet engedünk rá és lefedve puhára pároljuk. Amikor elkészült megszórjuk a pirospaprikával is.
Egy tepsit kikenünk olajjal.
A cukkiniről leöntjük a levét, a fele mennyiséget a tepsi aljára rakjuk. Erre szórjuk a rizs felét, majd az összes darált húst. Ismét rizs, majd végül a maradék cukkini következik. A tejfölt és a tojásokat elkeverjük, a rakott cukkinink tetejére öntjük, majd megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »