Rakott cukkini recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini
- 50 dkg darált sertéscomb
- 1.5 pohár rizs
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 kk. pirospaprika
- 1 nagy pohár tejföl
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10-15 dkg reszelt sajt
- olaj
- só
- bors
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük és kb. fél centis szeletekre vágjuk, besózzuk és félre tesszük. A rizst a szokásos módon megpároljuk, sóval, ételízesítővel ízesítjük. A húst olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk az apróra vágott fokhagymát és a petrezselyemzöldet, pici vizet engedünk rá és lefedve puhára pároljuk. Amikor elkészült megszórjuk a pirospaprikával is.
Egy tepsit kikenünk olajjal.
A cukkiniről leöntjük a levét, a fele mennyiséget a tepsi aljára rakjuk. Erre szórjuk a rizs felét, majd az összes darált húst. Ismét rizs, majd végül a maradék cukkini következik. A tejfölt és a tojásokat elkeverjük, a rakott cukkinink tetejére öntjük, majd megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »