Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott brokkoli recept

Rakott brokkoli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb fej brokkoli (kb. 80-90 dkg)
    • 50 dkg darált sertés, vagy pulykahús
    • 25 dkg rizs
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • frissen őrölt bors
    • 10 dkg reszelt sajt (trappista, ementáli, vagy más félkemény sajt)
    • 3-4 dl tejföl
    • 1 ek ketchup
    • kevés petrezselyemzöld
    • 1 ek zsemlemorzsa
    • kevés étolaj

    Elkészítése:

    A brokkolit rózsáira bontom, sós, forró vízben blansírozom (nagyon rövid ideig enyhén főzőm addig, míg roppanósságát megőrzi, de enyhén megpuhul). Jeges vízbe kiszedem, így a szép színe is megmarad.

    A rizst enyhén megpirítom kevés olajon, majd felöntöm azzal a vízzel, amiben a brokkolit blansíroztam, annyira, hogy 1 ujjnyira ellepje. Addig főzöm, míg megpuhul a rizs, és a lét megissza.

    A tejfölt enyhén megsózom, nagyon apróra vágott petrezselyemzölddel és a reszelt sajttal elkeverem.

    Serpenyőben kevés olajon fehéredésig pirítom a darált húst, ráreszelem a hagymát, és hozzáadom a szétnyomott fokhagymát. Sózom, borsozom, és 1 evőkanál ketchupot adok hozzá. A főtt rizst hozzákeverem.

    Egy sütőtálat kivajazok, aljára zsemlemorzsát terítek vékonyan, majd a brokkoli felét ráteszem. A rizses, húsos keverékhez hozzákeverem a tejfölös, sajtos keverék egy részét, majd így ráterítem a brokkolira.

    Erre újabb réteg brokkoli kerül, amit leöntök a maradék tejfölös, sajtos masszával. Előmelegített sütőbe teszem addig, míg a teteje rá nem pirul. Ez nem tart hosszú ideig, mivel minden elősütött és előfőzött.

    Tipp:

    Hogy szépen tudjuk szeletelni, hagyjuk picit hűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá