Pulykacomb brassói recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg pulyka felsőcomb filé
- 1 fej vöröshagyma
- 8-10 gerezd fokhagyma
- kevés só
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 kk őrölt pirospaprika
- csipetnyi kakukkfű
- 2 ek zsír
Elkészítése:
A húst apróra vágjuk, és zsíron fehéredésig pirítjuk. Belereszeljük a vöröshagymát, és hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát.
Kevés vízzel, vagy hús alaplével felöntjük, de csak annyira, hogy ne lepje el. Megsózzuk, jobban megborsozzuk, hozzátesszük a kakukkfüvet, és fedő alatt pároljuk.
Ha a hús megpuhult, megszórjuk őrölt paprikával, és rövid ideig pirítjuk. A brassói nem szaftos étel.
Közben bő olajban megsütjük a felkockázott sült burgonyát, ami a brassói jellegzetes körete. Össze is keverhetjük a hússal, vagy külön is tálalhatjuk.
A pulykacomb brassói kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 176 kcal
Fehérje: 18 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 10 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 18 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.