Prézlis karfiol nagymamám konyhájából recept

Hozzávalók:
1 nagyobb karfiol
zsemlemorzsa
olaj
só
tejföl
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, majd forró vízben kb. 5-7 perc alatt puhára főzzük. A zsemlemorzsát egy kis olajon megpirítjuk (vigyázzunk ne pirítsuk túl, mert keserű lehet) és összekeverjük a főtt karfiollal. Tetejére öntsünk tejföl és már fogyaszthatjuk is ízlés szerinti fűszerezéssel.
Tipp:
Fűszerezésnek az egyszerű sózást ajánlom. Jómagam a vízbe is szoktam tenni sót de inkább utólag sózom meg a biztonság kedvéért jobban. Valaki a prézlihez is kever sót. Só, bors, paprika és még sok más fűszer megállja a helyét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »