Prézlis karfiol nagymamám konyhájából recept

Hozzávalók:
1 nagyobb karfiol
zsemlemorzsa
olaj
só
tejföl
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, majd forró vízben kb. 5-7 perc alatt puhára főzzük. A zsemlemorzsát egy kis olajon megpirítjuk (vigyázzunk ne pirítsuk túl, mert keserű lehet) és összekeverjük a főtt karfiollal. Tetejére öntsünk tejföl és már fogyaszthatjuk is ízlés szerinti fűszerezéssel.
Tipp:
Fűszerezésnek az egyszerű sózást ajánlom. Jómagam a vízbe is szoktam tenni sót de inkább utólag sózom meg a biztonság kedvéért jobban. Valaki a prézlihez is kever sót. Só, bors, paprika és még sok más fűszer megállja a helyét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »