Pozsonyi rizottó recept
Hozzávalók:
- 50 dkg hús
- 25 dkg tarhonya
- 10 dkg zöldborsó
- 4-5 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A húst felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk, a petrezselymet apróra vágjuk.
Az olajon megdinszteljük a hagymát,meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, ízlés szerint fűszerezzük, majd felengedjük vízzel és puhára főzzük.
A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, felengedjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi és fedő alatt puhára főzzük.
Ezután összekeverjük a tarhonyát a hússal és a sós vízben megfőzött zöldborsóval és előmelegített sütőben sütjük. Végül a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

