Pozsonyi rizottó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg hús
  • 25 dkg tarhonya
  • 10 dkg zöldborsó
  • 4-5 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A húst felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk, a petrezselymet apróra vágjuk.

Az olajon megdinszteljük a hagymát,meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, ízlés szerint fűszerezzük, majd felengedjük vízzel és puhára főzzük.

A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, felengedjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi és fedő alatt puhára főzzük.

Ezután összekeverjük a tarhonyát a hússal és a sós vízben megfőzött zöldborsóval és előmelegített sütőben sütjük. Végül a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.