Tűzdelt pecsenye recept

Hozzávalók:
- 1 kg fehérpecsenye vagy felsál
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 dl vörösbor
- só
- őrölt bors
- kakukkfű
- rozmaring
Elkészítés:
A füstölt szalonnát hosszúkás metéltre vágjuk, kiolvasztjuk, az üveges szalonnacsíkokat a zsírból kiszedjük, és a fűszerek keverékébe hempergetjük. Ezzel a fűszerezett szalonnával tűzdeljük meg a húst, és kívülről sóval bedörzsöljük. Ezután a szalonnazsírt megforrósítjuk, a húst megforgatjuk benne, a bort ráöntjük, és a pecsenyét fedő alatt puhára pároljuk. Tálalás előtt a húst kivesszük, felszeleteljük, a levét beforraljuk, és úgy öntjük rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »