Tűzdelt pecsenye recept

Hozzávalók:
- 1 kg fehérpecsenye vagy felsál
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 dl vörösbor
- só
- őrölt bors
- kakukkfű
- rozmaring
Elkészítés:
A füstölt szalonnát hosszúkás metéltre vágjuk, kiolvasztjuk, az üveges szalonnacsíkokat a zsírból kiszedjük, és a fűszerek keverékébe hempergetjük. Ezzel a fűszerezett szalonnával tűzdeljük meg a húst, és kívülről sóval bedörzsöljük. Ezután a szalonnazsírt megforrósítjuk, a húst megforgatjuk benne, a bort ráöntjük, és a pecsenyét fedő alatt puhára pároljuk. Tálalás előtt a húst kivesszük, felszeleteljük, a levét beforraljuk, és úgy öntjük rá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »