Tűzdelt pecsenye recept

Hozzávalók:
- 1 kg fehérpecsenye vagy felsál
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 dl vörösbor
- só
- őrölt bors
- kakukkfű
- rozmaring
Elkészítés:
A füstölt szalonnát hosszúkás metéltre vágjuk, kiolvasztjuk, az üveges szalonnacsíkokat a zsírból kiszedjük, és a fűszerek keverékébe hempergetjük. Ezzel a fűszerezett szalonnával tűzdeljük meg a húst, és kívülről sóval bedörzsöljük. Ezután a szalonnazsírt megforrósítjuk, a húst megforgatjuk benne, a bort ráöntjük, és a pecsenyét fedő alatt puhára pároljuk. Tálalás előtt a húst kivesszük, felszeleteljük, a levét beforraljuk, és úgy öntjük rá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »