Hagymatokány recept

Hozzávalók:
- 50 dkg vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál liszt
- késhegynyi pirospaprika
- só
- ecet
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A szeletekre vágott, becakkozott szalonnát ropogósra sütjük, kiveszszük, és meleg helyen tartjuk. A zsírjában kevés vízzel megpároljuk a cikkekre vágott hagymát. Megsózzuk, majd zsírjára sütve meghintjük a liszttel, a pirospaprikával, és egy kevés vízzel felengedjük. Néhány csepp ecettel ízesítjük, és megtejfölözve, rizzsel körítve tálaljuk. A rizsre tehetjük a kisült szalonnát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »