Csirkemell tokány recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg gomba
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kis doboz tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- 2 evőkanál mustár
Elkészítése:
A csirkemellet jól megmosom és tetszés szerint felaprítom, sózom, borsozom és félre teszem.
A hagymát vékony csíkokra vágom és kevés zsiradékon megfonnyasztom, ezután jöhet rá az apróra zúzott fokhagyma egy két keverés után a mustár, majd a csirkemell.
Amikor már minden darab hús kifehéredett jöhet rá a gomba, amikor ez is kiengedte a levét jöhet a borsó is, majd a felaprított petrezselyem.
Jól lepirítom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje és készre főzöm.
Ezután a tejfölből és a lisztből habarást készítek és a húshoz adom, ezzel még 5-10 percet főzöm és kész.
Bármilyen körettel finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »