Birkapörkölt recept

Hozzávalók:
- 1 kg birkahús
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 tk kömény
- 2 db babérlevél
- só
- fűszerpaprika
Elkészítése:
A húst kisebb darabokra vágjuk, a csontokat kettéütjük. Kevés olajon megpirítjuk a kockákra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát (nem szükséges finomra vágni, mert úgyis szétfő ) és a köményt.
Mikor a hagyma üreges, hozzáadjuk a húst és a csontot, alaposan pirítjuk. Levesszük a tűzről, meghintjük fűszerpaprikával és átkeverjük. Felöntjük annyi vízzel amennyi éppen ellepi, beletesszük a babérlevelet, az aprított fokhagymát, a darabolt paradicsomot és paprikát. ( aki szereti, rozmaringot is tehet bele ) Sózzuk és lassú tűzön főzzük. Főtt burgonyával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »