Pincepörkölt bográcsban recept

Hozzávalók:
- 2 kg sertéslapocka
- 5 nagy fej vöröshagyma
- 4 púpos ek zsír
- 2 kg krumpli
- 1 ek só
- 1 kk őrölt bors
- 1 kk házi ételízesítő
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 tk csemege paprikakrém
Elkészítése:
A húst mossuk meg alaposan és vágjuk kockákra.
A krumplit pucoljuk meg, mossuk meg alaposan, majd vágjuk közepes kockákra. A megtisztított vöröshagymát vágjuk apróra.
A bográcsba tesszük a zsírt, és a hagymát rádobva üvegesre pároljuk. Vegyük le a tűzről, szórjuk meg fűszerpaprikával és adjuk hozzá a húst. Tegyük vissza a tűzre, és kevergessük. Ha a hús már fehér, öntsük fel kevés vízzel (nem kell sokkal, mert a hús enged levet). Ízesítsük a fűszerekkel.
Amikor a hús már majdnem puha, adjuk hozzá a krumplit, és főzzük készre az ételt. Szükség szerint még ízesítsük.
Melegen, friss kenyérrel és savanyúsággal kínáljuk.
Tipp:
Elhatároztuk, ha nem esik az eső, vasárnap bográcsban készül az ebéd. Vendégeket hívtunk, így egy közös kis főzés mindig jó alkalom beszélgetni, nevetni és a gyerekek is élvezik a homokozást, bicajozást a friss levegőn. Február ellenére egész jó volt az idő, sütött a nap és túl hideg sem volt. Az idei év első bográcsozásához pincepörköltet választottunk. Közös előkészületek utána a férfiak vették kezükbe az irányítást és a fakanalat. Nagyon finom kis egytálétel lett a végeredmény.
Saját készítésű hordós bedobálós savanyúságot kínáltunk hozzá és sütöttem egy joghurtos tönköly kenyérkét is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »